Obama-pop met strop rond hals in Plains

In de Verenigde Staten zijn de veiligheidsdiensten van president Barack Obama een onderzoek begonnen nadat een pop met de afbeelding van Obama opgehangen was aangetroffen aan een gebouw in Plains, de geboortestad van voormalig president Jimmy Carter in Georgia.

Op beelden van de lokale televisiezender WALB-TV is te zien hoe de pop aan een koord rond de hals hangt te bengelen voor een rood-wit-blauw bord met het opschrift "Plains, Georgia. Domein van Jimmy Carter, onze 39e president". Volgens een getuige stond op de pop Obama geschreven. 

De pop zelf werd zaterdag al verwijderd. De veiligheidsdiensten weigeren intussen alle commentaar en ook in het dorp houdt - bijna - iedereen de lippen op elkaar.

Barack Obama is de eerste zwarte president van de Verenigde Staten.