Ouders van vermoorde meisje doen oproep

De ouders van de 18-jarige Shana Appeltans doen een oproep tot getuigen. Het meisje werd samen met haar vriend vermoord teruggevonden in Halen. Intussen wordt verslagen gereageerd op de dubbele moord. De school waar Shana studeerde, heeft opvang ingericht voor de ex-medestudenten.

De nacht van het drama vierde de hele familie feest in een café. Een halfuur na hun vertrek, zijn de twee jonge slachtoffers - Kevin Paulus uit Kortenaken en Shana Appeltans uit Loksbergen - met verschillende schoten afgemaakt. Hun uitgebrande auto werd zaterdagochtend gevonden in een berm.

De ouders van de 18-jarige Shana kunnen maar niet begrijpen wat er precies is gebeurd. Na een familiefeest in een café waren de twee slachtoffers als eersten - om kwart voor 2 - naar huis vertrokken met de auto, een witte Opel Corsa.

Het café (foto) ligt op amper 1 kilometer van Shana's ouderlijke huis. De plaats waar hun lichamen zijn gevonden, in de uitgebrande auto aan de E314, ligt iets verderop maar die afgelegen weg moesten ze normaal gezien niet nemen.

"Als iemand iets gezien heeft, moeten ze dat liefst zo rap mogelijk doorbellen", zegt Shana's moeder Peggy Bellen. "Elke tip is welkom. Als de mensen iets gezien hebben, moeten ze het gewoon zeggen."

Halen reageert verbijsterd

Burgemeester Willy Neven van Halen (Inzet) is onder de indruk van het drama van afgelopen weekend: "Het is nauwelijks te vatten dat de dag van vandaag dergelijke geweldfeiten, waarvoor men geen verklaring heeft, zich toch meer en meer voordoen. Zowel over Shana als haar vriend heb ik tot op de dag van vandaag alleen maar positieve dingen gehoord."

Op de Katholieke Hogeschool Limburg, waar Shana Appeltans studeerde, zijn haar studiegenoten geschokt. De directie heeft hen de mogelijkheid geboden om hun examen vandaag uit te stellen. Er is opvang voor medestudenten en er werd een rouwhoekje ingericht.

In het stadhuis van Halen ligt vanaf morgenmiddag een rouwregister.

Meest gelezen