Petitie voor renovatie Brussel-Zuid

Een groep Brusselaars eist dat het station Brussel-Zuid gerenoveerd wordt. Om hun eis kracht bij te zetten zijn ze op het internet met een petitie gestart. Meer dan 200 mensen hebben de tekst al ondertekend.

De initiatiefnemers van de petitie halen aan dat openbaarvervoersmaatschappij NMBS honderden miljoenen euro's geïnvesteerd heeft in twee andere steden, Luik en Antwerpen.

Volgens hen moet Brussel-Zuid de toegangspoort van België en Europa worden. "Op de dag van vandaag is er nog bijna niets gedaan om de hoofdstad een station te geven voor de hogesnelheidstrein. De bezoekers en pendelaars worden ontvangen in een station met oude perrons en in een omgeving die doet denken aan de voormalige stations in Oost-Europa", zo schrijven ze.

De NMBS bevestigt dat de renovatie van het station volgend jaar zal starten. De werken zullen verschillende jaren duren en "tientallen miljoenen euro's kosten".