Soundgarden: "Pauze van 12 jaar is voorbij"

De Amerikaanse grungegroep Soundgarden is weer bij elkaar. De groep kondigt zijn reünie aan op zijn website met de volgende boodschap: "De pauze van 12 jaar is voorbij en de school begint weer". Meer informatie is er voorlopig niet bekend.
Soundgarden in 1995 op de Grammy Awards

Soundgarden werd in 1984 in Seattle opgericht door zanger Chris Cornell (foto) en basgitarist Hiro Yamamoto. De groep lag mee aan de basis van de grunge. De band brak 10 jaar later pas goed door met het album "Superunknown", waarop de hit "Black hole sun" stond. Yamamoto had ondertussen de band verlaten en was vervangen door Ben Shepherd.

In 1997 splitte de band. Zanger Cornell begon aan een solocarrière en richtte ook de groep Audioslave op, die in 2007 ter ziele ging.

Er waren eerder al geruchten over een reünie van Soundgarden, maar volgens frontman Cornell zou die er enkel komen als alle bandleden wilden meewerken, dus met basgitarist Ben Shepherd, gitarist Kim Thayil en drummer Matt Cameron.

Cameron is sinds 1998 aan de slag bij Pearl Jam, waar hij voor zover bekend nog altijd drumt. Normaal gezien zal hij ook van de zomer met Pearl Jam doorheen Europa toeren.