Treinwagons rijden hotel in Helsinki binnen

In de Finse hoofdstad Helsinki zijn vanochtend enkele treinwagons een hotel in het centraal station binnengereden. Niemand raakte gewond, maar de schade zou wel oplopen tot enkele miljoenen euro's.

Vier wagons van een intercitytrein zijn losgekomen van de trein en reden ongecontroleerd verder tot in het station. In de trein zaten geen passagiers, enkel drie personeelsleden van de Finse spoorwegmaatschappij. Zij verwittigden de centrale diensten in het station.

De wagons werden afgeleid naar een dichtbijgelegen spoor maar kwamen pas tot stilstand in een conferentiezaal van het hotel. De wagons zouden toen een snelheid van 20 tot 30 kilometer per uur gehad hebben. In de conferentiezaal was er op het moment van de crash niemand aanwezig.

De passagiers in het station van Helsinki moeten de hele dag rekening houden met vertragingen.