"Babbelonië"-panellid Haasdijk overleden

De Nederlandse tv-coryfee Lous Haasdijk (71) is overleden. Dat heeft haar man Willem Haasdijk laten weten. De presentatrice en omroepster overleed zondag plotseling en onverwacht. Waaraan is nog niet precies duidelijk.

Haasdijk presenteerde in 1975 en 1976 het NOS-journaal. Ze was toen ook een van de gezichten van "Tros actua". In de jaren 80 zat ze in het panel van het AVRO-programma "Babbelonië", naast Jos Brink en Willem Duys. Ze droeg toen een opvallende grote bril.

Toen "Babbelonië" ophield, stopte ook de tv-carrière van Haasdijk. Ze opende een damesmodezaak in Alkmaar en was columniste voor het tijdschrift "Tuinieren" waarbij ze ook tips gaf voor tuinonderhoud. In 2006 was ze nog eens als journaalanker te zien in de jubileumuitzending van het NOS-journaal.