"Help! Mijn burgemeester is een slipjesdief"

In het Britse plaatsje Preesall is een einde gekomen aan het mysterie van de verdwenen slipjes. De voormalige burgemeester heeft bekend dat hij bij vrouwelijke inwoners van het dorp inbrak en hun ondergoed stal.

De 59-jarige Ian Stafford heeft drie inbraken gepleegd tussen 1 januari en 26 juni van 2009. Tijdens zijn ronde kwam hij halfnaakt de huizen binnen van de slachtoffers , trok hij de lingerie aan en bevredigde hij zichzelf. Het ondergoed nam hij nadien ook mee.

De politie van het dorp werd door ongeruste vrouwelijke inwoners gecontacteerd toen ze hun ondergoed keer op keer zagen verdwijnen.

De burgemeester werd in het heetst van de strijd betrapt met behulp van een camera, geplaatst door een van de vrouwen. Burgemeester Stafford is op borgtocht vrijgelaten en krijgt volgende maand zijn straf te horen.

lees ook