De Gelder wil niet voor de raadkamer

Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in een kinderdagverblijf in Dendermonde, weigert voor de raadkamer te verschijnen. Gisteren heeft De Gelder vanuit de gevangenis een brief geschreven dat hij niet wil komen.

Normaal gezien had de raadkamer vanmorgen moeten beslissen over de verlenging van zijn aanhouding. Nu wordt de aanhouding automatisch met 3 maanden verlengd.

De advocaat van De Gelder, Jaak Haentjens, wijst erop dat het sinds vorige week niet goed gaat met zijn cliënt en dat hij mogelijk psychisch niet in staat was om naar de raadkamer te komen vanmorgen.

Meester Haentjens wil dat de gerechtspsychiaters gaan praten met de arts die De Gelder behandelt in de gevangenis van Brugge. Immers, hun psychiatrisch onderzoek zal moeten bepalen of De Gelder toerekeningsvatbaar is en dus voor assisen zal moeten verschijnen, dan wel dat  hij geïnterneerd wordt.

Op zijn moordende tocht op 23 januari vorig jaar, doodde Kim De Gelder 2 baby's en een verzorgster in het kinderdagverblijf Fabeltjesland. Een week eerder vermoordde hij ook Elza Van Raemdonck in Vrasene. De Gelder zou stemmen hebben gehoord die hem dwongen om mensen te doden.