Europa zwaar getroffen door winterweer

Grote stukken van Europa worden zwaar getroffen door het winterweer. Dikke pakken sneeuw en extreme koude leggen het verkeer en het dagelijkse leven in een aantal landen plat.

In Schotland en het noordwesten van Engeland zijn de scholen dicht en ondervinden de luchthavens grote hinder door hevige sneeuwval. In het zuidwesten van Engeland wordt vandaag nog een pak sneeuw verwacht.

Ook Italië is getroffen door een koudegolf. Er is sneeuw gevallen tot in Rome en Napels. In de Dolomieten vriest het tot -17 graden en in Rome blijven de metrostations 's nachts open om daklozen op te vangen.

Op de snelweg A26 ten noorden van Genua kwamen gisteren twee mensen om het leven toen hun wagen in een hagelbui van de weg raakte. De snelweg moest uren afgesloten worden. Ook in  Venetië begon het nieuwe jaar met sneeuw, ijsgang en hoogwater.

Hevige sneeuwval in het westen van Bulgarije stortte de hoofdstad Sofia in een complete chaos. In de sneeuw vastgereden personenwagens en bussen belemmerden het verkeer praktisch in alle richtingen. Kilometerslange files veroorzaakten urenlange vertragingen bij het openbaar vervoer.

De internationale luchthaven van Sofia moest tijdelijk gesloten worden, nadat toestellen uit Istanboel en Athene niet meer konden landen.