Huiszoeking bij buurman vermoord meisje

In Halen heeft het gerecht een huiszoeking gedaan in een woning in de straat waar het meisje woonde dat afgelopen weekend samen met haar vriend doodgeschoten werd teruggevonden in een uitgebrande wagen. Het gaat om het huis van de buurman van de familie.

Het parket bevestigt dat de speurders de man al vanmorgen meegenomen hebben en dat hij ook vanavond nog zal worden ondervraagd, maar het is nog niet duidelijk waarom dat gebeurt. "Er heeft dinsdag een huiszoeking plaatsgevonden en het huis van de buurman is verzegeld. Vanwege alle persheisa besloten we de man uit het huis weg te halen. Hij zal uitgebreid verhoord worden en daarvoor zal hij een nacht in de cel moeten doorbrengen", zegt de woordvoerder van het parket.

Materiële bewijzen of bekentenissen zouden er nog niet zijn. "Het is nog veel te vroeg om de man als verdachte aan te duiden. Er zijn nog geen sluitende materiële bewijzen gevonden", zegt het parket. Morgenvroeg zal de onderzoeksrechter beslissen of de buurman in verdenking wordt gesteld en eventueel ook wordt aangehouden.

De buurman is een 38-jarige leraar technisch tekenen. In het verleden zouden er spanningen zijn geweest met de familie Appeltans, maar die kan volgens tv-journaliste Caroline Van den Berghe maar moeilijk geloven dat hun buurman iets met de dubbele moord te maken heeft.

Zaterdagmorgen vroeg zijn de 18-jarige Shana Appeltans en haar 22-jarige vriend Kevin Paulus vermoord. Hun verkoolde lichamen werden gevonden in het wrak van de auto van Paulus en vertoonden verscheidene schotwonden.