Linda De Win: "Het heeft niet mogen zijn"

VRT-journaliste Linda De Win is er niet in geslaagd om het record van 11 deelnames te breken in de tv-quiz "De slimste mens ter wereld". In een zenuwslopend finalespel werd ze verslagen door nieuwkomer Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de Corelio-kranten.

Linda De Win nam vanavond voor de elfde keer deel. Ze kwam daarmee in het rijtje van Bert Kruismans (2004), Annelies Rutten (2007), Lieven Verstraete (2008) en Freek Braeckman (2008). Maar de "mythische grens" van elf deelnames kon ze niet overschrijden.

Bent Van Looy, die ook al voor de negende keer van de partij was, was de sterkste in deze aflevering. Linda De Win moest dus het finalespel spelen tegen nieuwkomer Peter Vandermeersch.

Het werd een razend spannende eindstrijd tussen twee kandidaten die sterk hadden gescoord. De zenuwen stonden strak gespannen: zo kwamen noch De Win noch Vandermeersch bij het trefwoord "Sofokles" verder dan een "Griek".

Linda De Win is met haar elf deelnames wel al zeker van een plaats in de finaleweek. Drie van haar vier voorgangers (Kruismans, Rutten en Braeckman) die elf keer op rij het spelletje speelden, kroonden zich trouwens tot "De slimste mens ter wereld".

"Als ik zelf de finaleweek zou halen, dan ben ik al bang voor de wraak van Linda De Win", zei Vandermeersch.