Nieuw in de zalen vanaf woensdag 6 januari

Capitalism: A love story (VS)

regie Michael Moore
met Michael Moore (documentaire)

Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten.

De documentaire focust ook op de invloed die de heerschappij van de grote bedrijven heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.

City Island (VS)

regie Raymond de Felitta
met Andy Garcia, Julianna Margulies, Steven Strait, Emily Mortimer, Alan Arkin, Ezra Miller

De disfunctionele familie Rizzo woont op een pittoresk eiland in The Bronx. De levens van de familieleden zijn een puinhoop, maar dat proberen ze goed mogelijk voor elkaar te verbergen.

Patriarch Vince is een cipier die droomt van een acteercarrière. Terwijl Vince acteerlessen volgt, verdient zijn dochter echter geld bij als stripper en zijn zoon heeft een geheime fantasie in verband met de zwaarlijvige buur.

Coco Chanel & Igor Stravinsky (Fra)

regie Jan Kounen
met Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Anatole Taubman, Natacha Lindinger

Parijs 1913. Coco Chanel gaat volledig op in haar werk en is gelukkig met de rijke Boy Capel, haar grote liefde. In de Théâtre des Champs-Elysées, stelt Igor Stravinsky "Le sacre du printemps" voor.

Coco is diep onder de indruk. Zeven jaar later is Coco op het toppunt van haar succes. Maar bij het overlijden van Boy, stort ze in. Op dat moment verblijft Igor Stravinsky in Parijs, op de vlucht voor de Russische revolutie.

Le dernier vol (Fra)

regie Karim Dridi
met Marion Cotillard, Guillaume Canet, Saïdou Abatcha, Frédéric Epaud, Halimata Graille, Guillaume Marquet, Mohamed Kounda

Sahara 1933, pilote Marie Vallières de Beaumont komt aan bij een kamp Franse legionnairen. Ze zoekt hulp bij het vinden van haar verdwenen echtgenoot.

Luitenant Antoine Chauvet is geraakt door haar vastberadenheid en beslist om haar te helpen op haar zoektocht.

Rachel (Bel/Fra)

regie Simone Bitton

Deze documentaire vertelt het verhaal van de Amerikaanse vrijheidsstrijder Rachel Corrie, die werd gedood in 2003 tijdens haar poging de vernietiging van Palestijnse huizen in de Gazastrook tegen te gaan.

Sherlock Holmes (GBr)

regie Guy Ritchie
met Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Kelly Reilly, James Fox, Eddie Marsan

In een dynamisch nieuw portret van Arthur Conan Doyle’s beroemdste personages komen Sherlock Holmes en zijn trouwe partner Watson weer voor een uitdaging te staan.

Holmes beschikt niet alleen over een legendarisch intellect, maar laat ook zijn vuisten spreken om een nieuwe vijand onschadelijk te maken. Hij probeert een samenzwering te ontrafelen die de ondergang van het land zou kunnen betekenen. 

The men who stare at goats (GBr/VS)

regie Grant Heslov
met George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin Spacey, Stephen Lang, Robert Patrick, Stephen Root

Als journalist Bob Wilton ex-militair Lyn Cassady ontmoet, weet hij binnen een paar minuten dat hij eindelijk weer eens een heel bijzonder verhaal in handen heeft.

De fanatieke ex-Special Force Lyn beweert lid en zelfs trainer te zijn geweest van een geheim legeronderdeel dat zich al sinds Vietnam probeert te specialiseren in paranormale oorlogsvoering. Te beginnen met het doodstaren van geiten.