30 mensen doorzoeken huis van buurman

In Halen wordt het huis doorzocht van de buurman van de ouders van Shana Appeltans, die samen met haar vriend Kevin Paulus werd vermoord. Zo'n 30 speurders zijn in de woning, onder wie ook leden van het Slachtoffer Identificatieteam (DVI).

Gisterochtend was het parket binnengevallen bij de man nadat hij zijn kinderen naar school had gebracht. Tijdens de huiszoeking werden geen materiële bewijzen gevonden, maar er zouden aanwijzingen zijn dat hij mogelijk iets te maken heeft met de dubbele moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus.

Vanochtend gingen zo'n 30 speurders opnieuw de woning binnen. Onder hen ook leden van het Slachtoffer Identificatieteam (DVI), dat normaal gezien alleen wordt ingezet als er gezocht wordt naar lichamen. "Er zijn aanwijzingen die voort moeten worden onderzocht over zijn eventuele betrokkenheid bij de feiten, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen", zegt parketwoordvoerder Erwin Steyls. "Er zijn wel aanwijzingen die verder onderzoek nodig maken."

De familie van het vermoorde meisje kan zich alvast niet voorstellen dat de man, een 38-jarige leraar, iets met de moorden te maken heeft. "We hadden weinig contact met de man, maar om zoiets te doen? We verdenken hem niet", zegt de grootvader.

"Geen verband met zaak-Van Uytsel"

Het Laatste Nieuws en Vtm hadden gezegd dat er een verband was tussen deze zaak en die van Annick Van Uytsel. Zo zou de verdachte ook in die zaak al zijn opgepakt en ondervraagd, maar dat heeft het parket van Leuven nu ontkend.

"Sommige media linken beide onderzoeken, maar er zijn op dit ogenblik geen concrete elementen die daarop wijzen. De berichten als zou de betrokkene in het gerechtelijk onderzoek in Leuven verhoord zijn geweest en bij gebrek aan bewijzen weer vrijgelaten, moeten formeel worden tegengesproken."

Shana Appeltans is vrijdagnacht met haar vriend Kevin Paulus doodgeschoten. Hun lichamen zijn gevonden in een uitgebrande auto nabij de E314 in Halen.