"Iedereen werkt hier met zijn jas aan"

De ambtenaren van het ministerie van Financiën in de Regentschapstraat in Brussel luiden de alarmbel. Ze moeten werken bij temperaturen van 13 graden. Het verwarmingsprobleem sleept al jarenlang aan, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De ambtenaren die werken in de Regentschapstraat, worden al jarenlang geconfronteerd met een slechte verwarmingsinstallatie. In deze barkoude tijden is het niet echt aangenaam om op kantoor te vertoeven, zo blijkt.

In het gebouw wordt het niet warmer dan 13 graden. Iedereen is warm ingeduffeld en werkt met zijn jas aan. Mensen brengen van thuis zelfs een elektrisch verwarmingstoestel mee. "Eigenlijk mag dat niet, maar als de baas het ziet, stoppen we ons kacheltje gauw in de kast", klinkt het in de krant.

Diensthoofd Emiel Beeckmans heeft begrip voor de werknemers. "Vorige week liet ik mijn personeel een paar keer al om 12 uur 's middags naar huis gaan. Het is niet correct om mensen in die koude te laten werken."

Ook directeur Pieter De Mol kent het probleem. "'De verwarmingsinstallatie wordt al jarenlang slecht onderhouden", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Het onderhoud is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. Vroeger was dat de overheid. Maar die verkocht het gebouw en huurt het nu van de nieuwe eigenaar, die nalaat de verwarmingsinstallatie te laten nazien."

De Mol heeft de conciërge alleszins de opdracht gegeven om tijdens de koude winterperiode 's nachts de verwarming te laten aanstaan. Zo is het 's morgens toch al iets warmer.