"Zijn strikje heeft hem de das omgedaan"

Na Linda De Win is ook Bent Van Looy, die al aan zijn tiende deelname toe was, uitgeschakeld in de tv-quiz "De slimste mens ter wereld". In het finalespel werd hij naar huis gespeeld door Raf Walschaerts van Kommil Foo.

Van Looy is er dus niet in geslaagd om het recordaantal van 11 deelnames te evenaren. Voorlopig werd dat enkel gehaald door Linda De Win, Freek Braeckman, Annelies Rutten, Lieven Verstraete en Bert Kruismans.

Het was al snel duidelijk dat het Van Looys dagje niet was. Hij scoorde veel minder goed dan de afgelopen dagen en liep veel achterstand op op Raf Walschaerts en vooral Peter Vandermeersch, die eindigde met meer dan 500 verzamelde seconden.

Bent Van Looy dacht dat zijn vlinderdasje de oorzaak was van zijn zwakke prestatie. Halverwege het spelletje knoopte hij het los. "Back in the game", sprak hij, maar dat bleek overmoedig. Hij begon met een enorme achterstand aan het finalespel tegen Raf Walschaerts en verloor.

"Zijn strikje heeft hem de das omgedaan", sprak winnaar van de dag Peter Vandermeersch. Hij gaat dus door samen met Walschaerts, maar Bent Van Looy zien we zeker terug in de finaleweek.