Katy Perry en Russell Brand verloven zich

De Amerikaanse zangeres Katy Perry en de Britse komiek en presentator Russell Brand hebben zich verloofd tijdens hun vakantie in Thailand. De 34-jarige Brand vroeg zijn negen jaar jongere vriendin ten huwelijk op oudejaarsavond.

Het nieuws van de verloving is bevestigd door een woordvoeder van Russell Brand. De krant The Sun wist ook nog dat Perry en Brand hun relatie lieten bezegelen door een "liefdesgoeroe".

Brand en Perry lieten in november weten dat ze "iets speciaals" hadden, maar zeiden dat ze hun relatie liever niet te veel in de aandacht wilden. Toch was Katy Perry niet verrast door de mediabelangstelling. "We staan ieder afzonderlijk al veel in de schijnwerpers, dus samen wordt dat nog vermenigvuldigd", zei ze.

Perry brak door met de hit "I kissed a girl". Brand kwam een tijd geleden in het nieuws toen hij geschorst werd als radiopresentator bij de BBC. Bij wijze van grap had hij op het antwoordapparaat van Andrew Sachs (Manuel uit "Fawlty Towers") seksueel getinte boodschappen ingesproken over diens kleindochter.