Koperdief kritiek na ontploffing

Een 31-jarige koperdief uit Antwerpen heeft gisterennacht levensbedreigende verwondingen opgelopen toen hij zijn slag wou slaan in een stroomcabine. Dat meldt de politie van Antwerpen.

Omstreeks 3 uur werd de man met zware brandwonden opgenomen op de spoedgevallendienst van het Middelheimziekenhuis. De urgentiearts vermoedde dat de man mogelijk was geraakt door een ontploft springtuig en verwittigde de politie. Kort daarna volgde de melding dat de elektriciteit in delen van Deurne en Wijnegem was uitgevallen. Nutmaatschappij Eandis meldde dat de elektriciteitspanne zich situeerde in een cabine aan de August Van de Wielelei en de Houtlaan.

Ter plaatste stelde de politie vast dat de toegang tot de cabine geforceerd was. Binnenin lag een aanzienlijke hoeveelheid koperen kabels klaar om meegenomen te worden. De dader had ook geprobeerd delen van de stroommachines te demonteren. Vermoedelijk heeft hij hierbij iets geraakt, waardoor de cabine tot ontploffing kwam.

In de cabine troffen politie-inspecteurs gereedschap, flessen drank en een zwarte jas aan met de identiteitsdocumenten van de man die was opgenomen in het Middelheimziekenhuis. Zijn toestand ging er in de loop van de nacht op achteruit en om 6.15 uur werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Door de ontploffing zaten delen van Deurne en Wijnegem lange tijd zonder elektriciteit.

Meest gelezen