Mis laten opdragen wordt duurder

Wie een mis wil laten opdragen voor een overleden familielid betaalt daar binnenkort 2 euro meer voor dan nu het geval is. Dat heeft de bisschoppenconferentie beslist.

"Op de maandelijkse bijeenkomst is beslist om de basisprijs na 16 jaar te indexeren van 5 euro naar 7 euro", zegt Hans Geybels van het aartsbisdom. "Voor de andere missen zoals huwelijken verandert er niets. Dat wordt bisdom per bisdom geregeld, maar daar is niets aangepast."

Wie een mis wil laten opdragen betaalt het basisbedrag én een bijkomend bedrag dat verschilt van bisdom tot bisdom. In het aartsbisdom gaat het bijvoorbeeld om 7 euro en komt de totale kostprijs dus op 14 euro.

De pastoor zelf zal er niet meteen rijker van worden want hij wordt alleen vergoed voor de eerste intentie. Hij krijgt dus slechts 1 keer 7 euro, ook al wordt de mis opgedragen aan verschillende mensen.