Modrikamen wil enkel nog schadevergoeding

De groep aandeelhouders rond zakenadvocaat Mischaël Modrikamen verzet zich niet langer tegen de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas. De groep wil wel een schadevergoeding bekomen.

Tot nu toe eisten de 2.300 Fortis-aandeelhouders die vertegenwoordigd worden door Modrikamen, het terugschroeven van de ontmanteling van Fortis, maar nu gooien ze het roer om.

Volgens Modrikamen is het aanvechten van de verkoop niet langer realistisch, maar mikt de groep nu wel op een schadevergoeding van 9 euro per aandeel. Van de Nederlandse overheid zou de groep nog eens 5 euro per aandeel eisen.

Zo zal Modrikamen in beroep gaan tegen een recente beslissing van de handelsrechter in Brussel die zich onbevoegd verklaarde inzake de Nederlandse tak van Fortis.

Modrikamen zegt ook dat hij nog niet alle documenten heeft gekregen over de ontmanteling van Fortis en begin december vorig jaar had de handelsrechter dat nochtans beslist. Het zou vooral gaan om een een rapport van zakenbank Morgan Stanley dat de activa van Fortis Nederland schat op 22 miljard euro en niet op 16,8 miljard zoals de Nederlandse overheid toen besloten had.

De groep aandeelhouders rond de advocaat willen zich ook burgerlijke partij stellen in de zaak Fortisgate, het schandaal rond mogelijke beïnvloeding van het gerecht door de politiek. Modrikamen zegt overigens geschokt te zijn dat YvesLeterme opnieuw premier is geworden.