Nieuwe dreigbrief aan adres van Fabiola

Het postsorteercentrum van Anderlecht heeft vannacht een nieuwe dreigbrief ontvangen aan het adres van koningin Fabiola. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure op zijn website.

Volgens La Dernière Heure is de brief identiek aan de postkaart die twee dagen geleden bij de krant is toegekomen. De politie van de zone Brussel-Zuid is een onderzoek gestart.

De briefkaart die de Franstalige krant maandag kreeg, bevatte de veelzeggende woorden "nog slechts 7 maanden te leven", in het Frans. De redactie van Vtm ontving een gelijkaardige brief. Daarin werd ermee gedreigd dat koningin Fabiola met vijf kogels om het leven zou worden gebracht, omdat ze moet boeten voor "losbandig gedrag" in het verleden.

Vorige zomer werd koningin Fabiola ook al eens met de dood bedreigd. Ze zou toen beschoten worden met een kruisboog tijdens het defilé op 21 juli, de nationale feestdag. De schrijver van die brieven is nooit geïdentificeerd.