Parket wil herrieschopper in instelling

Het parket wil dat een van de twee broers die gisteren betrokken waren bij een incident in het Leonardo Lyceum in Hoboken, in een gesloten instelling wordt geplaatst. De jeugdrechter moet daar straks over beslissen.

Een van de broers werd gisteren tijdens de middagpauze aangesproken door een leerkracht op zijn gedrag. Hij reageerde verbaal erg agressief. Zijn oudere broer mengde zich in de discussie en stelde zich ook erg dreigend op. Daarop werden de twee jongens geschorst.

Later kwamen de jongens met enkele familieleden naar de school. Er ontstond een handgemeen waarbij de directeur en een opvoeder lichtgewond raakten. De politie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren.

Het parket wil dat één van de jongens die betrokken was bij het incident, in een gesloten instelling wordt geplaatst. De jeugdrechter moet daar straks over beslissen.

De vader en de oom van de jongens hebben een nacht in de cel doorgebracht en zijn voorlopig weer vrij. Zij moeten over twee weken wel voor de rechter verschijnen, samen met de moeder.

De betrokken familieleden ontkennen dat ze klappen hebben uitgedeeld. Volgens hen zijn de jongens eerst door een leerkracht geslagen.