Plaats voor vluchteling Oostende en Zeebrugge

In de gesloten opvangcentra wordt er plaats vrijgemaakt voor vluchtelingen die overlast veroorzaken in Oostende en Zeebrugge. Daarna zullen ze worden uitgewezen.

Dat is in Oostende gezegd op een vergadering met minister van Asielbeleid Melchior Wathelet (CDH) en overheidsdiensten die met vluchtelingen te maken hebben.

Volgens havenvoorzitter Johan Vande Lanotte (SP.A) proberen de vluchtelingen tevergeefs in Groot-Brittannië te geraken. "Die mensen zijn het slachtoffer van de illusie dat men sowieso naar Engeland kan gaan. Ze betalen daarvoor", aldus Vande Lanotte.

"Het is in de eerste plaats een menselijk drama, maar het veroorzaakt economische last en voor de havens is dat slecht. Het veroorzaakt ook overlast in de steden, want de mensen moeten sowieso aan eten geraken. We willen die overlast gewoon tegengaan door een duidelijk beleid", luidt het nog.