Verdachte van dubbele moord Halen aangehouden

De 38-jarige buurman van het vermoorde meisje Shana Appeltans, dat samen met haar vriend Kevin Paulus werd vermoord, is aangehouden. Dat gebeurde na eerdere verhoren en na huiszoekingen in zijn woning. De man zelf ontkent, maar blijft zeker tot vrijdag in de cel. Dan moet hij voor de raadkamer verschijnen.

Gisteren werd de man opgepakt nadat hij zijn kinderen naar school had gebracht. Hij verscheen in de vooravond voor de onderzoeksrechter en werd uitgebreid verhoord. Die heeft toen geoordeeld dat er voldoende aanwijzingen waren voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de zaak. De man werd toen al onder aanhoudingsmandaat geplaatst, en vandaag is zijn aanhouding bevestigd.

Zowel gisteren als vandaag zijn er huiszoekingen uitgevoerd. "Daar zijn sporen aangetroffen, maar die moeten nog verder worden onderzocht om te bepalen of hij effectief de dader is of niet", zegt Erwin Steyls van het parket van Hasselt. Het is ook mogelijk dat de man enkel betrokken is bij de zaak.

Het is niet duidelijk op basis van welke aanwijzingen of sporen de man is aangehouden, maar in de buurt valt te horen dat de man zich na de feiten vreemd gedroeg. Het zou ook iemand zijn die vooral 's nachts leeft.

Anderzijds had de man, die les geeft in de Sint-Martinusschool in Herk-de-Stad, een goede reputatie. Er is dus geen hard bewijs tegen de verdachte, maar momenteel heeft de onderzoeksrechter nog geen harde bewijzen nodig.

Grondige huiszoeking duurde zowat 8 uur

Vandaag hebben speurders het eigendom van de man grondig doorzocht, zowat 7,5 uur lang. Zowel het huis, de tuin als de garage werden onderzocht.

Daarbij kwamen ook leden van het Slachtoffer Identificatieteam in actie in de woning. In principe komen die alleen in actie als er naar lichamen wordt gezocht, maar dat team heeft ook apparatuur om verborgen holtes te ontdekken of dingen die verborgen zijn in de grond.

De huiszoekingen waren tegen 17 uur afgelopen. Er was onder meer te zien hoe in de tuin stapels bakstenen en houtblokken werden verplaatst. De politie had de straat afgezet om nieuwsgierigen op afstand te houden (foto).

Het parket van Hasselt wil niet ingaan op berichten over een mogelijke link met andere moordzaken, waaronder die van Annick Van Uytsel en Tamara Morris.