"Ongehoorde recuperatie van familiedrama"

De voormalige echtgenoot van Geneviève Lhermitte - de moeder uit Nijvel die haar vijf kinderen om het leven bracht in 2007 - is niet te spreken over de filmplannen van Joachim Lafosse. Lafosse werkt aan een film die geïnspireerd is op het drama.

"Bouchaïb Moqadem is geschandaliseerd door het idee, dat hij beschouwt als een ongezonde herneming van de dood van zijn kinderen", meldt de advocaat van Moqadem. Hij sluit een rechtszaak tegen de Franstalige cineast Joachim Lafosse niet uit.

Versus Production, het filmproductiehuis dat de nieuwe film van Joachim produceert, bevestigt de plannen. "Het scenario is vrij geïnspireerd op het drama, maar is geen adaptatie van de gebeurtenissen", verdedigt producent Versus Production het project. De film zou ook groen licht hebben gekregen van de bevoegde commissie van de Franse Gemeenschap.

Joachim Lafosse brak door met zijn films "Nue propriété" en "Elève libre". De opnames van de nieuwe film zouden binnenkort van start gaan. De film krijgt als titel "Amour à perdre la raison".