Fries toptalent schrijft Gedichtendagbundel

De Friese dichter Tsjêbbe Hettinga heeft de Gedichtendagbundel 2010 geschreven. De Nederlandse vertaling van "Oan leech en stêd niks foarby", "Aan schor en stad niks voorbij" , werd verzorgd door Benno Barnard.

De Gedichtendagbundel wordt jaarlijks uitgegeven naar aanleiding van de dag van de poëzie. Gedichtendag vindt dit jaar plaats op 28 januari op verschillende locaties in Vlaanderen en Nederland.

Het thema van de Gedichtendag is "Over de grens". De organisatoren willen tijdens de komende editie de minder bekende poëzie uit Friesland onder de aandacht brengen.

"Tsjêbbe Hettinga is de bekendste en meest bejubelde Friese dichter van dit moment. Dat dankt hij aan zijn unieke stijl, zijn kwaliteiten als voordrager en het feit dat hij op binnen- en buitenlandse festivals indruk maakte", aldus Stichting Lezen Vlaanderen en Poetry International (Ned).

De bundel "Oan leech en stêd niks foarby" - "Aan schor en stad niks voorbij" ligt vanaf 28 januari in de boekhandel voor de prijs van 2,5 euro.

Meest gelezen