Jonathan Ross verlengt contract BBC niet

Presentator Jonathan Ross (49) heeft beslist om na 13 jaar de Britse openbare omroep te verlaten. In juli loopt zijn contract af en hij zal het niet laten verlengen. Volgens Ross heeft zijn beslissing niets te maken met geld.

Ross zou met zijn driejarig contract ruim 18,8 miljoen euro hebben verdiend. Net zoals andere grote namen zou hij bij een nieuw contract worden gevraagd om in te leveren.

"Hoewel ik een fantastische tijd heb gehad bij de BBC en erg trots ben op de shows die ik daar heb gemaakt, heb ik in de afgelopen twee weken besloten dat ik niet meer ga onderhandelen over een nieuw contract", laat hij weten.

Hij benadrukt dat hij bij de BBC zou blijven voor gelijk welke som geld ze hem zouden geven, maar dat er andere overwegingen speelden.

De presentator kwam in 2008 nog in opspraak na een telefoongrap in zijn radioprogramma. De BBC schorste hem toen drie maanden, maar toch blikt hij positief terug op zijn tijd bij de Britse openbare omroep.

"Ik heb bij de BBC de kans gekregen om met de meest getalenteerde mensen te werken en ik heb de grootste artiesten mogen interviewen. Ik ben de BBC dankbaar voor deze ervaring."

Ross is vooral bekend van zijn talkshow op vrijdagavond. Hij blijft die presenteren tot juli, net zoals zijn radioprogramma en zijn filmrubriek. Ook de uitreiking van de BAFTA's, de Britse film- en televisieprijzen, zal hij dit jaar nog aan elkaar praten.