NMBS schrapt enkele voordeeltarieven

Vanaf volgende maand schrapt de NMBS enkele tariefformules. Zo verdwijnen de 50%-verminderingskaart en de formules "Dag aan zee" en "Dag in de Ardennen".

Met de 50%-kaart van 110 euro kunt u een jaar lang aan de helft van de prijs treinkaartjes kopen. Volgens de NMBS werd die kaart te weinig gebruikt en overlapt ze met andere voordelen.

Oppositiepartij Groen! noemt de kaart echter wel interessant en vindt dat de NMBS de formule te weinig heeft gepromoot. "Wij hebben berekend dat de 50%-kaart nog altijd goedkoper is dan vele andere formules als Railpass, en zelfs goedkoper dan de Go-pass in vele gevallen", zegt Kamerlid Stefaan Van Hecke (foto).

"Dit is een ideale kaart voor iemand die geregeld met de trein reist maar niet op een vaste lijn, of met een vaste bestemming. In plaats van die kaart af te schaffen, zou men die veel meer moeten gaan promoten."