Oefen hypnosetrucjes nooit voor de spiegel

Dat je hypnosetrucjes beter niet voor de spiegel oefent, dat heeft de 27-jarige Helmut Kichmeier uit Londen bewezen. De man, die enkele nieuwe hypnose-acts uitprobeerde, bracht op die manier per ongeluk zichzelf onder hypnose.

De man werd uiteindelijk vijf uur later gevonden door zijn vrouw. Zij trof Helmut aan terwijl hij starend in de spiegel keek.

"Zijn pupillen waren erg klein en hij antwoordde niet op mijn vragen", aldus zijn vrouw. Ze wist eerst niet wat er precies aan de hand was, maar toen ze achter hem een boek open zag liggen op het hoofdstuk "hypnose", wist ze dat er iets niet pluis was.

Om manlief uit zijn benarde situatie te bevrijden, belde ze zijn mentor op. Die wist hem met langzame instructies uit zijn hypnose te krijgen.

lees ook