Opnieuw problemen met de Eurostar-treinen

Eurostar heeft de laatste twee ritten van vandaag van Brussel naar Londen geannuleerd, nadat er opnieuw een trein was stilgevallen in de Kanaaltunnel. Ook de komende dagen zal de dienstregeling worden aangepast.

De trein die in de tunnel stilviel had 260 reizigers aan boord.  Oorzaak waren problemen met de signalisatie. Eurostar schortte eerst alle treinverkeer tussen Londen en Brussel/Parijs. Na de middag kwam het verkeer weer op gang, maar uit voorzorg  voor het strenge winterweer werden de laatste ritten van vandaag geschrapt. De treinmaatschappij raadt de reizigers aan haar website te raadplegen vooraleer te vertrekken.

Vorige maand kwam het Eurostar-verkeer helemaal tot stilstand nadat vier treinstellen geblokkeerd waren geraakt door een combinatie van sneeuw, vrieskou en een hogere temperatuur in de Kanaaltunnel. Tienduizenden reizigers kwamen daardoor dagenlang vast te zitten aan beide zijden van het Kanaal.

Vertragingen bij luchtverkeer

Het winterweer hindert trouwens op verschillende plaatsen het verkeer. Op de Parijse luchthaven Orly lopen verschillende vluchten vertraging op door de sneeuwval.

Groot-Brittannië heeft te maken met een zwaar winteroffensief. Op verschillende plaatsen bleven de scholen gisteren dicht ten gevolge van de zware sneeuwval. De Londense luchthaven Gatwick moest gedurende enkele uren sluiten en in Londen Heathrow, Londen Luton, Birmingham en Southampton liepen vluchten vertraging op.

In Nederland waren er gisteravond problemen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol, waar door de sneeuw slechts een van de vier startbanen beschikbaar was. Enkele honderden passagiers raakten daardoor geblokkeerd.