Personeel blokkeert toegang Kraft Foods

Bij de voedingswarenproducent Kraft Foods in Halle blokkeert het personeel de toegangspoorten. Een delegatie van ongeveer 120 Franse directieleden van de Europese Lu-fabrieken geraakten niet binnen in het bedrijf.

De 120 directlieleden zouden het bedrijf in Halle bezoeken om te vergaderen over de geplande overname van Lu door Kraft Foods. "De aanleiding van deze actie is het aanslepende conflict, ontstaan bij de mededeling van de werkgever dat er minimaal 29 werknemers zullen worden ontslagen", verklaart vakbondssecretaris Guy Tissen.

Voort zou als gevolg van een overname de tewerkstellingsplaats van 173 bedienden en kaders, die nu in Halle werken, in de loop van 2010 naar Mechelen verhuizen. "Voor heel wat werknemers zal dit ernstige problemen stellen" benadrukt Tissen. 

Het is al langer hommeles in Halle. Er kon geen overeenkomst worden gevonden over de structuur van het toekomstige sociale overleg.