Stille mars voor vermoord koppel

In Loksbergen is een stille mars gehouden ter nagedachtenis van de vermoorde Shana en Kevin. Er waren enkele duizenden deelnemers.

De mars was georganiseerd door enkele lokale organisaties, onder meer de chiro, waar het vermoorde meisje lid van is geweest. De mars vertrok aan de kerk van Loksbergen. Alle deelnemers kregen een kaars. Bij hen de ouders van Kevin en Shana en familieleden.

De mars werd afgesloten met onder meer een toespraak van de burgemeester van Halen. "Ik ben deze ochtend op de hoogte gebracht van de bekentenissen", aldus de burgemeester.

"We weten nu wie het gedaan heeft. De angst bij de inwoners is weggenomen door de aanhouding. Helaas kan de klok niet worden teruggedraaid. Voor de familie van Shana en Kevin is dit definitief. Ondanks de koude is de opkomst massaal en dat betekent dat de bevolking enorm meeleeft. Loksbergen gaat dit drama te boven komen door aan hetzelfde zeel te blijven trekken."

De lichamen van Shana Appeltans (18) en Kevin Paulus (22) werden zaterdag gevonden in een uitgebrande wagen in Halen. Als snel bleek dat de twee vermoord waren en dat de wagen nadien in brand werd gestoken.

De vermoedelijke moordenaar van het koppel, een buurman, werd dinsdag opgepakt en zijn huis werd grondig doorzocht. Hij zou de moorden bekend hebben, al wil het parket dat niet bevestigen.