Veel Nederlanders naar Antwerpse slaapcursus

Boven de leeftijd van 50 jaar lijdt 23 procent van de Belgen aan een matige tot ernstige slaapstoornis, wat de populariteit van “slaapcursussen” sterk doet toenemen. In het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) gaat er vandaag een van start.

Van donderdag tot en met zaterdag loopt er in het UZA een “Slaapcursus der Lage Landen”. Tijdens deze cursus buigen een honderdtal artsen uit verschillende medische domeinen zich over onderwerpen uit de slaapgeneeskunde. Opvallend veel Nederlanders tonen interesse in deze cursus, want twee op de drie deelnemende artsen hebben de Nederlandse nationaliteit.

Nederlandse ziekenhuizen zijn zich pas de jongste jaren beginnen interesseren in slaaponderzoek en -behandeling. Dat is nodig, want ruim 11 procent van de Nederlandse bevolking gebruikt slaap- en kalmeringsmiddelen. In ons land is dat 9 procent van de bevolking, wat de helft meer is in vergelijking met 1997.