Vliegtuigproblemen leger stapelen zich op

Het leger heeft opnieuw te kampen gehad met vliegtuigproblemen. De Airbus A310, die Defensie huurt van de Portugese maatschappij Hi Fly, kreeg gisteren en eergisteren af te rekenen met een brandstoflek. De Airbus A310 moet Belgische militairen van en naar Afghanistan brengen.

Een ander - overigens ook gehuurd - toestel waarmee militairen vervoerd worden, de Airbus A330, kreeg maandag af te rekenen met nieuwe problemen, nadat er eind december al eens een incident was. Het landingsgestel klapte niet dicht.

Het toestel moest 136 militairen voor Afghanistan naar Doesjanbe, de hoofdstad van Tadzjikistan, brengen. Er werd een vervangtoestel gezocht en dat werd de A310. Maar ook dat kreeg te kampen met pech.

Toen het toestel dinsdag naar Doesjanbe wilde vertrekken, ontstond er een brandstoflek. Het kon uiteindelijk toch vertrekken, maar gisteren ontstond er in Doesjanbe alweer een brandstoflek toen het vliegtuig 40 Belgische militairen naar huis moest vervoeren. De A310 kon na verloop van tijd wel vertrekken uit Tadzjikistan.