"Opel moet afslanken en vernieuwen"

Autobouwer Opel zal dit jaar zeven vernieuwde modellen uitbrengen. Tegelijkertijd schrapt GM in heel Europa 8.300 banen. GM-topman Nick Reilly wil het herstructureringsplan daarover deze maand voorleggen.

Autobouwer Opel moet zijn productiecapaciteit snel afslanken en aantrekkelijkere wagens produceren. Dat heeft GM-topman Nick Reilly gezegd op de website van zijn bedrijf.

Intussen melden Duitse media dat Nick Reilly naast topman bij GM ook baas van Opel zou worden. "De capaciteit en structurele kosten terugdringen, zal niet voldoende zijn", klinkt het op GM's officiële blog.

Om het verloren marktaandeel terug te winnen, plant de Duitse autobouwer dit jaar zeven modellen te introduceren, waaronder een geüpdatete Corsa en een nieuwe versie van de Meriva.

GM overweegt 8.300 banen te schrappen en de Opel-fabriek in Antwerpen te sluiten, om Opel uit de rode cijfers te krijgen. Behalve 265 miljoen euro jaarlijkse besparingen door de werknemers, zoekt GM 2,7 miljard euro van Europese regeringen om de herstructurering te financieren.

Deze maand nog wil Reilly het herstructureringsplan voorleggen. Wellicht is er dan ook meer duidelijkheid over de toekomst van de Opelvestiging in Antwerpen.