Absynthe Minded dankt prins en koning

Absynthe Minded en Daan hebben elk vier MIA's in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de muziekprijzen van de Vlaamse muziekindustrie. Absynthe Minded won de belangrijkste prijzen van de avond (hit van het jaar en album van het jaar) en was prins Laurent dankbaar toen hij de MIA van hit van het jaar overhandigde.

Absynthe Minded mag zich de grote laureaat van de derde editie van de MIA's noemen. De groep won de prijs voor album, groep, rock en hit van het jaar. Die laatste prijs werd uitgereikt door prins Laurent. De prins wenste iedereen een gelukkig Nieuwjaar vooraleer hij overging tot de orde van de dag.

"Spijtig dat ik de eerste twee edities van de MIA's gemist heb. Hier zijn de genomineerden", kondigde de prins de rubriek hit van het jaar aan. "Vive prince Laurent, vive le roi", juichte Absynthe Minded nadat het de prijs in ontvangst had genomen voor het nummer "Envoi".

Daan heeft net als Absynthe Minded vier MIA's met dank aanvaard. "Ik wil de mensen rond mij bedanken. Ik ben maar zo sterk als de groep die rond mij staat", aldus Daan toen hij de prijs voor beste solo-artiest kreeg.

Lady Linn mocht twee keer juichen. De zangeres uit Gent kreeg de prijs voor beste pop en beste zangeres. Ze mocht ook haar nummer "I don't wanna dance" zingen tijdens de uitreiking. De beste nieuwkomer van 2009 - Jasper Erkens - mocht zijn nummer "Waiting like a dog" brengen met de genomineerden in de categorie beste muzikant. Hij werd begeleid door onder anderen Jef Neve (winnaar beste muzikant) en Tom Vanstiphout.

Bart Peeters was bijzonder dankbaar dat hij uitgroepen werd tot beste Nederlandstalige artiest. Das Pop is de grote verliezer van de avond. De groep was genomineerd in vijf categorieën, maar moet met lege handen naar huis.

De winnaars op een rij

dance Milk Inc.
groep Absynthe Minded
hit van het jaar Absynthe Minded (Envoi)
live act Black Box Revelation
Nederlandstalig Bart Peeters
pop Lady Linn
populair Free Souffriau
rock Absynthe Minded
solo man Daan
solo vrouw Lady Linn
videoclip Daan (Exes)

album Absynthe Minded (Absynthe Minded)
artwork Daan (Manhay)
auteur Daan
doorbraak Jasper Erkens
muzikant Jef Neve

De eerste elf MIA's werden door het publiek toegekend. de laatste vijf werden door een vakjury uit de muzieksector verkozen.

Meest gelezen