Audi-spot met zelfmoordpoging is vals

Zelfmoord plegen in een Audi A5. Volgens een recente promotiefilm zal het u niet lukken. Maar de vraag die iedereen bezig houdt, is: gaat het om een authentiek filmpje of om een vervalsing?

In de spot haalt een man met zelfmoordneigingen –wellicht een failliete bankier- een tuinslang uit zijn koffer. Het ene uiteinde van de slang hangt hij in de uitlaat, het andere steekt hij door een zijraam. Hij neemt plaats in de auto en laat zijn motor lopen. Maar het wachten leidt tot niets, want de A5 is een milieuvriendelijke wagen. Dus probeert de man zich maar te “onthoofden” door zijn hoofd door het automatische zijraam te steken.

“Smaakloos”, reageerden vele kijkers. Een productiemedewerker van Volkswagen zegt in de Duitse krant Bild dat het om een duidelijke vervalsing gaat. Er zitten immers een aantal fouten in het filmpje. Zo gebruikt geen enkel A5-model de “Clean-Diesel”-techniek, zoals in het filmpje vermeld wordt. Bovendien is het lettertype dat te zien is anders dan hetgeen normaal door Volkswagen gebruikt wordt.

lees ook