Cameron koopt rechten op boek over Hiroshima

De Canadese cineast James Cameron heeft de filmrechten op het boek over het bombardement van Hiroshima aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gekocht.

Het non-fictieboek "The last train from Hiroshima: The survivors look back" van Charles Pellegrino verschijnt op 19 januari. In het boek staan ooggetuigenverslagen van Japanse burgers en Amerikaanse militairen die de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki meemaakten. James Cameron heeft de filmrechten op het boek verworven.

Toen James Cameron eind december in Japan was om "Avatar" te promoten, bezocht hij Tsutomu Yamaguchi, een man die de bommen op Hiroshima en Nagasaki overleefde in 1945.

Yamaguchi was in Hiroshima toen de stad gebombardeerd werd en hield er brandwonden aan over over zijn hele lichaam. Hij keerde terug naar zijn geboortestad Nagasaki, die drie dagen later ook gebombardeerd werd. Yamaguchi overleed afgelopen maandag op 93-jarige leeftijd.