James Cameron geloofd als beste regisseur?

James Cameron, de regisseur van de succesvolle prent "Avatar", is samen met vier collega's genomineerd voor de Directors Guild of America (DGA) award die op 30 januari wordt uitgereikt.

Ook zijn ex-vrouw Kathryn Bigelow ("The hurt locker"), Quentin Tarantino ("Inglourious basterds"), Lee Daniels ("Precious") en Jason Reitman ("Up in the air") maken kans op de prijs die door de beroepsvereniging van regisseurs wordt uitgereikt.

In 1998 sleepte Cameron de prijs al eens in de wacht voor "Titanic", die daarna ook 11 Oscars won. De Directors Guild Award is vaak een aanwijzing voor succes bij de Oscars. Vorig jaar was de prijs voor Danny Boyle ("Slumdog millionaire"). "Slumdog millionaire" won daarna 8 Oscars.

"De DGA award betekent erg veel voor regisseurs omdat hij wordt uitgereikt door colllega's die exact weten wat het betekent om een film te maken", zegt Taylor Hackford van de Directors Guild.