Laat dat afval maar liggen

Albert Stewart, een 60-jarige vuilnisman uit het Engelse Aughton, werd zonder pardon van zijn ronde verwijderd, nadat zijn oversten gemerkt hadden dat hij te veel afval in de vuilniswagen kieperde. De buurt reageert ontstemd op deze beslissing.

Stewart merkte op een gegeven moment op dat hij door 2 managers gevolgd werd. “Ze vroegen me waarom ik een ijzeren plaat en een zak, die naast een vuilbak lag, meenam. Ik antwoordde dat iemand ze op straat achtergelaten had. Wat is er nu fout om wat extra afval in een enorme vuilkar te gooien?”, aldus de vuilnisman in The Sun.

Gezond verstand

Maar zijn oversten vonden dat hij de regels overtrad en verplichtten hem een andere ronde te doen. Stewart: “Ik word gestraft voor wat de meeste mensen zien als gezond verstand. Blijkbaar is er niet veel gezond verstand meer in deze wereld.”

Bewoners van de buurt die op Stewarts ronde lagen, reageren verbaasd: “Albert is meer dan een vuilnisman, hij is een vriend geworden. Dat hij nu juist het slachtoffer wordt van hen die alles volgens het boekje willen doen.”

lees ook