Man die vriend doodsloeg voor de rechter

In Gent start het assisenproces tegen de man uit Zelzate die ervan verdacht wordt zijn cafévriend te hebben doodgeslagen in de kelder van zijn appartement. Het is al de tweede keer dat het assisenproces gevoerd wordt.

Vorig jaar in oktober moest het proces worden stilgelegd, omdat een van de rechters ziek was. Het was onduidelijk hoe lang de ziekte van de rechter zou duren, waardoor er voor de voorzitter van het hof niets anders opzat dan het proces te verdagen. Vandaag wordt er een nieuwe jury samengesteld en kan het proces opnieuw beginnen.

De man die terechtstaat, zou twee jaar geleden zijn vriend hebben gedood, omdat die ermee dreigde de seksuele contacten tussen hen beiden op te biechten aan de vriendin van de verdachte. Volgens de verdachte sloegen zijn stoppen door toen hij dat dreigement hoorde. Hij zou zijn vriend in een vlaag van razernij hebben omgebracht, maar hij had naar eigen zeggen nooit de bedoeling hem te doden.