N-VA eist ontslag van minister Daerden

De N-VA eist dat minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) ontslag neemt. Volgens de N-VA was Daerden dronken toen hij donderdag de Senaat toesprak.

Daerden antwoordde in de Senaat op een vraag van senator Geert Lambert (SLP) over de toekomst van de pensioenen. Hij deed dat in het Nederlands en op een opmerkelijke wijze, wat nogal wat senatoren op de lachspieren werkte.

Wie er niet mee kon lachen, was senator Louis Ide (N-VA). Volgens hem was Daerden dronken. "Het is een schande", zegt Ide. "Als gewone mensen dronken op hun werk verschijnen, worden ze ontslagen en dat zou ook moeten gelden voor ministers", vindt hij.

Minister Daerden is verrast door de reacties en ontkent dat hij dronken was tijdens zijn toespraak. Zijn kabinet beklemtoont dat hij "in de stijl waarvan men hem kent, volledig in het Nederlands een uitgebreid voorbereid antwoord formuleert en dit in een volledig nuchtere toestand".