Peter Verhelst verzamelt Gentse dromen

Schrijver Peter Verhelst heeft zijn eerste project als stadsdichter van Gent gelanceerd: de dromen van de Gentenaars verzamelen. Het doel is "een dromenkaart van Gent samen te stellen die ons iets leert over onszelf".

Bij zijn aanstelling als stadsdichter in september 2009 liet de schrijver van o.m. "Tongkat" en "Zwerm" al weten dat hij zijn taak anders wilde invullen dan zijn voorgangers en dus niet zomaar zelf gedichten wilde schrijven.

Zijn eerste project is een "dromenboek" van de Gentenaars samenstellen. Er zijn slechts twee voorwaarden. De dromen moeten echt gedroomd zijn en een rol gespeeld hebben in het leven van de dromer.  Ze kunnen worden ingestuurd via de website www.gent.be/dromenvanger of via een brief naar het NTGent.

Er zijn al een aantal dromen binnen, ook van bekende Gentenaars zoals Herman Brusselmans  en Lisbeth Imbo. Tegen het eind van 2011 moeten alle dromen tot een "dromenboek" leiden, al weet Verhelst nog niet precies hoe hij zijn project vorm zal geven.

Intussen gaat vanavond in het NTGent ook "Julius Caesar" in première, een stuk dat Verhelst schreef en regisseerde. Ook daarin staat de droom centraal.