Treinverbinding Gent-Brussel nog niet optimaal

Er zullen zeker tot maandag problemen zijn met de treinverbinding tussen Gent en Brussel. Oorzaak is een defect aan de bovenleiding in Welle bij Denderleeuw.

Iets voor 19 uur gisteravond brak een bovenleiding en die kwam bovenop een passerende trein terecht. Die viel stil, het licht en de verwarming vielen uit en zowat 1.000 reizigers zaten twee uur lang vast. Ze mochten de trein niet af wegens gevaar voor elektrocutie. Pas rond 22 uur konden de reizigers overstappen op een andere trein richting Gent.

"Onze mensen hebben vannacht gewerkt om een van de sporen vrij te maken voor de ochtendspits", zegt Christine Berckmans van Infrabel. "Van Gent naar Brussel zal lukken, al is er wel een snelheidsbeperking van 60 km per uur over een lengte van 3 km, dus er zijn wel vertragingen. Reizigers kunnen terecht op railtime.be, om te zien hoeveel vertraging hun trein heeft."

De treinen van Brussel naar de kust moeten via Aalst. Dat alles veroorzaakt vertragingen van 15 tot 30 minuten.