Verdachte dubbele moord blijft aangehouden

De Hasseltse raadkamer heeft de aanhouding verlengd van Ronald J., die gisteren had bekend dat hij Shana Appeltans en haar vriend Kevin Paulus heeft vermoord. De beklaagde heeft zijn bekentenissen vanmorgen nog eens bevestigd tijdens een verhoor door de onderzoeksrechter.

"Hij heeft donderdagvoormiddag eerst met zijn advocaat gepraat. Daarna is hij nog eens tot bij de onderzoeksrechter gebracht. Daar heeft hij de verklaringen, die hij tegen de advocaat vertelde, nog eens bevestigd", zegt de Hasseltse procureur Marc Rubens.

Zoals verwacht heeft de raadkamer in Hasselt de aanhouding van de verdachte verlengd met een maand. Opvallend was dat de verdachte niet aanwezig wilde zijn op de zitting van de raadkamer.

Volgens de advocaat van de verdachte in de dubbele moordzaak was zijn cliënt "moegetreiterd" door Kevin Paulus. Die pesterijen zouden bij hem de stoppen hebben doen doorslaan. De beklaagde zou volgens zijn advocaat zwaar onder de indruk zijn van de gebeurtenissen van vorig weekend en spijt hebben.

Het onderzoek naar de dubbele moord loopt nog volop. De politie houdt ook vandaag nog een huiszoeking in het huis van de verdachte. Ze krijgt daarbij hulp van de Civiele Bescherming. "Het onderzoek blijft duren tot we het laatste spoor hebben bekeken", zegt procureur Rubens.

Ook in de omgeving van de Schaffenpoort in Diest heeft de politie een zoekactie gehouden. Daarbij worden ook duikers ingezet, die de Demer onderzochten naar sporen. Het Leuvense gerecht onderzoekt of er een verband is met de moord op Annick Van Uytsel, het meisje uit Diest dat drie jaar geleden vermoord werd.

Dat de dubbele moord in Halen is opgelost, komt onder meer omdat de naam van Ronald J. ook al in het dossier van Annick Van Uytsel opdook. "Het is zo dat in het Leuvense dossier algemene informatie zat over de verdachte in Hasselt", zegt Patrick Vits van het Leuvens parket. "Maar die informatie had geenszins betrekking op de feiten in verband met Annick Van Uytsel.

Halen hield wake voor koppel

In de kerk van Loksbergen bij Halen hebben 500 mensen deelgenomen aan een wake voor het vermoorde koppel. De familie van de slachtoffers was aanwezig en de kerk zat zo vol dat een honderdtal mensen de wake buiten moest volgen via luidsprekers.

Nadien is de familie in het funerarium een laatste groet gaan brengen aan de slachtoffers. Donderdag was er in Loksbergen al een stille mars gehouden. Toen waren er enkele duizenden aanwezigen.