"Ernstig spoor in moord Annick Van Uytsel"

Het Leuvense parket bevestigt dat de verdachte van de moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus in Halen ook een "ernstig spoor" vormt in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel uit Diest.

"Het is duidelijk een ernstig spoor. Dat is ook de reden waarom vanaf de eerste dag ook Leuvense speurders mee onderzoeksverrichtingen hebben gedaan in het onderzoek naar de moord op het koppel in Halen", aldus parketwoordvoerder Patrick Vits.

In het belang van het gerechtelijk onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel wil Vits geen verklaringen afleggen over de onderzoeksverrichtingen, noch over de vraag of de verdachte reeds ondervraagd werd over de moord op Van Uytsel. Volgens Vits gaat het echter wel degelijk om "cruciale dagen in het kader van het onderzoek naar die moord."

Annick Van Uytsel verdween eind april 2007 na een fuif in de Diestse deelgemeente Schaffen. Op 3 mei werd ze dood teruggevonden in het Albertkanaal in Lummen. Jef Vermassen, de advocaat van de ouders van Annick Van Uytsel, zei gisteren er zo goed als zeker van te zijn dat de verdachte in de zaak in Halen ook haar vermoord heeft.