En de sneeuw kwam uit het oosten...

Het winterweer heeft geen chaos veroorzaakt op de Vlaamse wegen. Nergens zijn er grote verkeersproblemen gemeld en er waren ook weinig tot geen incidenten,. Er was ook opvallend weinig verkeer.

Het begon vanmorgen te sneeuwen in het oosten van het land. De sneeuwbuien trokken vanuit Limburg geleidelijk naar het westen van België. Het sneeuwde niet alleen, er stond ook een felle noordoostenwind, een combinatie die gevaarlijk kan zijn.

Vooral in Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen is er verse sneeuw gevallen, maar de sneeuwbuien zijn intussen naar het westen verdwenen.

Wie niet echt de deur uit hoefde, werd aangeraden om niet met de auto te rijden. Blijkbaar hebben veel mensen die raad opgevolgd, want het washeel rustig op de wegen. Wie toch de baan op moet, krijgt de raad om zijn snelheid te matigen en voldoende afstand te houden. Op de gewestwegen is het opletten op op- en afritten en bruggen.

Op de luchthaven van Zaventem is er extra personeel stand-by om de vliegtuigen zo goed als mogelijk ijsvrij te houden. Voorlopig blijft de hinder in Zaventem beperkt. Een aantal vluchten zijn afgelast, vooral naar bestemmingen met verschillende vluchten per dag, zodat passagiers eventueel nog  een latere vlucht kunnen nemen.