Herstel bovenleiding duurt nog tot dinsdag

De werkzaamheden om de bovenleiding te herstellen in Welle, op de treinverbinding Gent-Brussel, zullen wellicht nog tot in de loop van dinsdagmiddag duren. Dat meldt Infrabel, dat verantwoordelijk is voor de spoorweginfrastructuur.

Donderdagavond begaf de bovenleiding ter hoogte van Welle het, zodat ongeveer 1.000 passagiers urenlang vastzaten in de trein zonder licht en verwarming. Sindsdien verloopt het treinverkeer op de as Gent-Brussel verstoord.

Dit weekend wordt voortgewerkt aan het herstel van de bovenleiding. Eerst hoopte Infrabel dat die werken tegen maandag zouden klaar zijn, maar door het slechte weer zal het iets langer duren, wellicht nog tot in de loop van dinsdagmiddag. "We hopen dat alles tegen de avondspits van dinsdag klaar is", zegt Kristin Berckmans van Infrabel.

Vandaag en morgen rijden de treinen richting Brussel op het vrije spoor en de treinen van Brussel naar Gent moeten omrijden via Aalst. Reizigers moeten in beide richtingen rekening houden met vertragingen.