Linda De Win haalt zelfs de Britse pers

Met haar succes in "De slimste mens ter wereld" heeft Linda De Win zelfs de Britse pers gehaald. Columnist Khaled Diab van The Guardian schrijft over de uitgesproken reacties die De Win opriep in een tekst die "Hating the world's smartest woman" als titel kreeg.

Diab schrijft dat De Win voor een vrouw atypisch verbeten en kort van stof is, waardoor ze aan een mannelijke quizzer doet denken. Maar van een vrouw wordt dergelijk ambitieus gedrag minder aanvaard, vandaar de felle reacties.

De columnist stelt dat succesvolle oudere vrouwen het in de media lastig krijgen. Hij verwijst ook naar de Britse openbare omroep BBC, die kritiek kreeg omdat oudere vrouwelijke nieuwslezers te weinig gewaardeerd worden.

"Mannelijke nieuwslezers die ouder worden, worden een autoriteit. Vrouwelijke nieuwslezers die ouder worden, worden een probleem", zo omschreef iemand bij de BBC het.

Klik hier voor de column.