Vermoorde koppel werd samen begraven

In Loksbergen, een deelgemeente van Halen, is de begrafenis- plechtigheid voor Shana Appeltans en Kevin Paulus gehouden. De twee jongeren werden in de nacht van 1 op 2 januari door de buurman van Shana vermoord.

Het jonge koppeltje wordt samen begraven in Loksbergen. De twee lichamen werden rond 10.30 uur in witte kisten de Sint-Andreaskerk binnengedragen. De priester die de mis leidde, had het over mensen wier leven nog moest beginnen en die op een laffe manier vermoord zijn.

"Vandaag staan we aan het einde van twee levens die in feite nog moesten beginnen, 18 en 22 jaar", zei de priester. "Twee levens nog vol toekomstdromen, twee jonge mensen zomaar zonder aanwijsbare reden laf vermoord."

De 400 plaatsen in de kerk waren voorbehouden voor de families en vrienden van de twee jongeren. Omdat er veel mensen werden verwacht, werden buiten de kerk luidsprekers gehangen en in een verwarmde loods stonden schermen opgesteld. Zo'n 1.300 mensen volgden daar de plechtigheid en mochten tijdens de offerande te voet langs buiten naar de kerk wandelen om het koppel een laatste groet te brengen. Onder de aanwezigen waren ook enkele klasgenoten van Shana Appeltans.

Gisteravond woonden enkele honderden mensen een gebedswake bij voor de twee vermoorde jongeren.

De 18-jarige Shana Appeltans en haar 22-jarige vriend Kevin Paulus werden in de nacht van 1 op 2 januari vermoord in Halen. Hun lichamen werden teruggevonden in de uitgebrande Opel Corsa van Kevin Paulus. Ze waren eerst met een pistool doodgeschoten.

Enkele dagen na de feiten werd de buurman van Shana Appeltans opgepakt en ondervraagd. Hij legde uiteindelijk bekentenissen af.

Naar de motieven voor de dubbele moord is het nog gissen. De buurman zelf zegt dat hij "moegetreiterd" was door Kevin Paulus. De speurders vermoeden echter dat de verdachte een koelbloedige psychopaat is en misschien ook de moord op Annick Van Uytsel op zijn geweten heeft.