"Avatar" is op één na succesvolste film ooit

De sciencefictionfilm "Avatar" heeft wereldwijd al 1,14 miljard dollar (790 miljoen euro) in het laatje gebracht. De film klopt daarmee het derde deel van "Lord of the rings" dat destijds 1,12 miljard dollar opbracht.

Enkel "Titanic" doet voorlopig beter. Die film haalde een recordopbrengst van 1,84 miljard dollar binnen, maar het lijkt er op dat "Avatar" ook dat record zal breken, want de film loopt nog maar een maand in de bioscoop.

In de Verenigde Staten voert de film al vier weken de boxofficelijst aan. Dat is al geleden van "The dark knight" in 2008.

Met "Avatar" maakte regisseur James Cameron de duurste film ooit. Hij is volledig gedraaid in 3D, zodat het publiek het gevoel heeft midden in de actie te zitten. Daardoor zijn de tickets in de meeste bioscopen ook duurder dan voor een gewone film.

Meest gelezen